Hvorfor kjøpe nytt

Hvorfor kjøpe helt ny bolig?

Følelsen av å flytte inn i sin egen, splitter nye bolig er rett og slett fantastisk. Ingen skavanker, skjeve gulv eller stygge spikerhull i veggene til å forstyrre idyllen – bare nye, velduftende materialer.

LAVE KJØPSOMKOSTNINGER
Når du kjøper en brukt selveierbolig, må du betale dokumentavgift på 2,5 % til staten som beregnes av hele kjøpesummen. Kjøper du derimot en helt ny selveierbolig, beregnes dokumentavgiften kun av tomteverdien, og ikke av hele kjøpesummen. Med andre ord får du vesentlig lavere kjøpsomkostninger ved å kjøpe ny/prosjektert selveierbolig.

LOVFESTET GARANTI
Du har en lovfestet garanti på 5 år når du kjøper ny bolig (bustadoppføringslova § 12) og dermed et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt bolig.

HØYERE TEKNISK STANDARD
Din nye bolig i Øglændkvartalet gir deg også høyere teknisk standard enn en brukt bolig, for eksempel i form av bedre isolering, balansert ventilasjon, flere el-uttak, moderne brannsikringstiltak m.m.

LITE VEDLIKEHOLD
Alle boliger og bygg trenger vedlikehold, men ved kjøp av ny bolig i Øglændkvartalet vil det ikke være behov for oppussing eller ekstrainnsats i mange år fremover. Dette sparer du penger og verdifull tid på.

DU FÅR DEN SOM DU VIL
Ved kjøp av bolig i Øglændkvartalet, får du samtidig mulighet til å tilpasse den til din smak med tanke på innredning og materialvalg. Gjennom
god planlegging får du en bolig som passer perfekt for deg.

FAST PRIS
Det er ingen stressende budrunder, men fast pris på boligene. Kjøper du derimot en brukt bolig, er det ikke bare budrunde du har å forholde deg til, du kan heller aldri være helt sikker på den totale kostnaden til oppussing og teknisk oppgradering.

VENNER FOR LIVET
Du flytter inn i et nyetablert boligsameie samtidig med alle dine fremtidige naboer. Det er mye enklere å knytte bånd og stifte vennskap når alle starter på likt, kontra det å flytte inn i et etablert boligsameie hvor det meste allerede er «satt».

Kort oppsummert: Kjøp av ny bolig bidrar til høyere komfort og trivsel!