Intervju med kjøpere

«Gleder oss til bylivet»

Gro Gundersen (76) og ektemannen Finn (77) er blant de som ser frem til en lettvint og spennende hverdag midt i Sandnes sentrum.

– «Nå har vi en stor eiendom på fem mål, og det er alt for mye å holde», Gro og Finn Gundersen

Nå har vi en stor eiendom på fem mål, og det er alt for mye å holde, sier Gro Gundersen, som sammen med mannen Finn ønsker å flytte i ny og lettstelt leilighet i Øglændkvartalet i Langgata 9.

Enkelt og sosialt
Ekteparet bor nå 15 kilometer fra byen, på landlige Hommersåk, hvor de har oppdratt sine fire barn. De er begge opprinnelig fra Sandnes, og det frister å flytte tilbake til byen hvor alt er enkelt og tilgjengelig. Her er det gåavstand til det meste, et godt kollektivtilbud og et stort kulturtilbud.

– Sandens er en spennende by med konserter, kino, festivaler og utstillinger. Her er noe for alle som liker å blir underholdt. Både Finn og jeg er golfspillere, og når vi flytter til byen får vi også kortere vei til golfbanene, sier Gundersen.

Tilbake til byen
Da de bestemte seg for å flytte tilbake til byen betydde det mye for Gro at prosjektet lå i nettopp Langgata. Oldemoren hennes bodde i Årslandhuset som står på eiendommen, og hun har veldig mange minner knyttet til området. De har også mange venner som fortsatt bor i sentrum.

– Når vi flytter tilbake til byen håper vi å kunne ta opp igjen kontakten med gamle kjente. Vi må på en måte etablere oss på nytt, men jeg tror ikke det blir et stort problem, sier hun.

Fra enebolig til leilighet
Leiligheten på 129 m² har en åpen løsning mellom stue og kjøkke, master suite med eget bad og garderobe, i tillegg til ekstra soverom og bad. Det ekstra soverommet vil Gro bruke til atelier for å male sine akvareller. Utenfor leiligheten vil det være en stor terrasse på 84,5 m². Dette blir ekteparets lille oase med gode lune plasser hvor de kan sitte å nyte både morgenkaffe og ettermiddagskaffe. Der blir blomster, busker, trær og kanskje humler som summer mellom plantene. For humlehotellet de har på Hommersåk blir med på terassen, og kanskje kan det komme et lite drivhus etterhvert.

– Jeg tror det blir en veldig stor overgang å flytte fra en 50 år gammel enebolig til en helt ny leilighet på samme størrelse, men jeg ser frem til å få alt på et plan og få det så lettvint som mulig, avslutter hun.